bannerki

środa, 29 listopada 2017

Bułka zapiekana z szynką, jajkiem i parmezanem



Doskonała kanapka na ciepło. Zapiekane jajko z parmezanem na szynce w towarzystwie sosu madziarów Folwark to prawdziwy hit.

Składniki
bułka typu ciabatta
2 plasterki dowolnej szynki
1 jajko
2 łyżki parmezanu
masło
bazylia do przybrania
2 łyżki pomidora pokrojonego w kosteczkę
sos madziarów Folwark

Wykonanie:
Nastawiamy piekarnik na 210 stopni.

Jajko roztrzepujemy i mieszamy z parmezanem. Ścinamy górą część bułki. Wydrążamy środek, smarujemy masłem. Na dnie zagłębienia bułki układamy plasterki szynki, wylewamy na nią jajko. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 10 minut aż jajko się zsiądzie.

Upieczoną bułkę polewamy sosem madziarów Folwark, na wierzch kładziemy pomidory, zdobimy bazylią.

Serwujemy ciepłe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz