bannerki

czwartek, 12 października 2017

Sałatka z grillowaną wołowiną



Pożywna sałatka. Doskonała z sosem barbecue Folwark.

Składniki
1 stek z rostbefu
10 dkg pomidorków koktajlowych
3 garście rukoli
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, czosnek granulowany
1 łyżka octu balsamicznego
sos barbecue Folwark

Wykonanie

Wyjmujemy steka z lodówki na 30 min przed smażeniem.

Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Stek smażymy po 3 min z każdej strony, następnie przekładamy na deskę aby odpoczął. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Kroimy na cienkie plasterki.

Na dużym talerzu układamy rukolę, następnie dodajemy umyte i pokrojone na połówki pomidorki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy pozostałą oliwą. Na wierzch kładziemy mięso i polewamy 2 łyżkami sosu barbecue Folwark.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz