bannerki

środa, 25 października 2017

Paszteciki z farszem pieczarkowym



Paszteciki z farszem pieczarkowym doprawione delikatnym sosem czosnkowym Folwark. Idealne do barszczu.

Składniki
pieczarki 0,5 kg
duża cebula 1 szt
sól, pieprz
olej
sos czosnkowy Folwark
jajko (do posmarowania pasztecików)

Wykonanie

pieczarki umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać pokroić w piórka.
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i sosem czosnkowym Folwark tak, żeby powstała zwięzła masa.

Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem.

Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz