bannerki

poniedziałek, 11 września 2017

Sałatka z grillowaną wołowiną i dressingiem barbecue


Sałatka z grillowaną wołowiną, której smak świetnie podkreśla dressing z dodatkiem sosu barbecue Folwark.

Składniki
mieszanka sałat z rukolą - opakowanie
pomidory – 2 średnie sztuki
cebula czerwona - 1 stuka
stek wołowy z rostbefu - 1 sztuka
kapary - 1 łyżka
sezam czarny 2 łyżki
oliwa

Dressing:
oliwa - 4 łyżki
ocet winny -1 łyżka
sól, pieprz

Wykonanie

przygotować dressing barbecue: mieszając ze sobą oliwę, sos barbecue Folwark, ocet winny i doprawiając pieprzem i solą.

Stek wołowy ugrillować z obu stron, posolić, popieprzyć.

Sałatę ułożyć w misce. Na niej pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, pokrojone w półksiężyce pomidory, pokrojony w cienkie plastry ugrillowany stek.

Całość polać dressingiem, posypać sezamem. Podawać schłodzone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz