bannerki

środa, 13 września 2017

Kotlety z cukinii




Kotlety z cukinii pokochają wszyscy. Szczególnie jak będą podawane z sosami Folwark: kebab gyros ostry Folwark, sos madziarów Folwark lub ketchup premium Folwark

Składniki:
1 średnia podłużna cukinia
jajko
mąka
bułka tarta
sos kebab gyros ostry Folwark, sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark

Wykonanie:


Cukinie umyć, pokroić w plastry, oprószyć solą z obu stron. Jajko roztrzepać.

Rozgrzać olej na patelni. Plastry cukinii przygotować jak kotlety schabowe: obtaczając w mące, jajku, następnie bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Serwować ciepłe z sosami Folwark. Kebab gyros ostry Folwark, sos madziarów Folwark, ketchup premium Folwark lub inny ulubiony.

1 komentarz: