bannerki

poniedziałek, 18 września 2017

Kanapka z chrupiącym bekonem i awokado



Jest doskonała. Przepyszna, odżywcza i tak syta, że spokojnie może stanowić lunch.
Sos kebab gyros ostry Folwark podkreśla kompozycję smaków wszystkich składników

Składniki:
2 kromki pieczywa pełnoziarnistego
3 cienkie plasterki boczku
½ avocado
2 plasterki pomidora
2 plasterki czerwonej cebuli
1 plasterek żółtego sera
sos kebab-gyros ostry Folwark

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni smażymy boczek po 1 min z każdej strony. 



Kromkę pieczywa smarujemy dość obficie sosem kebab-gyros  Folwark i nakładamy po kolei: boczek, ser, pokrojone avocado, pomidory i cebulę. 

Kanapkę przykrywany 2 kromką chleba również posmarowaną sosem kebab gyros ostry Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz