bannerki

poniedziałek, 25 września 2017

Domowy burger drobiowy


Kto go nie pokocha? Domowy burger z sosami Folwark. Sos barbecue Folwark, majonez kremowy Folwark i ketchup premium Folwark to doskonałe uzupełnienie warzyw i mięsa.

Składniki
1 bułka do hamburgerów
1 pojedyncza pierś z kurczaka
kilka łyżek jogurtu naturalnego
liść sałaty rzymskiej
2 plasterki pomidora
2 plasterki czerwonej cebuli
sos barbecue Folwark
majonez kremowy Folwark
ketchup premium Folwark
sól, pieprz, uniwersalna przyprawa do kurczaka


Wykonanie:

Pierś z kurczaka umyć i dokładnie osuszyć. Przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, ułożyć w misce i dodać kilka łyżek jogurtu naturalnego. Zamarynowaną pierś włożyć na pół godziny do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, pierś ułożyć na blaszce i piec przez 30-40 min.

Bułkę przekroić na pół. Na 1 stronie nałożyć niewielką porcję majonezu kremowego Folwark wymieszanego w proporcji 1:1 z ketchupem premium Folwark, następnie upieczoną pierś, sałatę, pomidory i cebulę. Całość polać sosem barbecue Folwark i przykryć 2 połówką bułki.

Podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz