bannerki

poniedziałek, 14 sierpnia 2017

Tagiatele z cukinii z sosem madziarów



Doskonały delikatny przysmak nie tylko dla wegetarian. Sos madziarów Folwark nada lekkiej pikanterii delikatnej cukinii.

Składniki:
cukinia – 1 średnia
parmezan – 50 g
natka pietruszki
sól, pieprz
sos madziarów Folwark

Wykonanie

Cukinię umyć, pokroić w cienkie paski (za pomocą obieraczki do warzyw). Posolić, odstawić na około 20 minut. Po tym czasie delikatnie odcisnąć. Wymieszać z parmezanem.

Nagrzać piekarnik do 180 stopni.

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Włożyć makaron z cukinii i piec w piekarniku około 10 minut.

Wyjąć, polać sosem madziarów Folwark, posypać natką pietruszki.

Serwować ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz