bannerki

środa, 9 sierpnia 2017

Placki z cukinii z parmezanem



Doskonały pomysł na obiad lub kolację. Serwować koniecznie z ketchupem premium Folwark.


Składniki:
1 mała podłużna cukinia
mleko – 1 szklanka
woda gazowana – 1 szklanka
mąka – 1 szklanka
tarty parmezan – 50g
sól, pieprz
olej
ketchup premium Folwark

Wykonanie:

Cukinie zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), posolić odstawić na pół godziny.

Wodę, mleko i mąkę zblendować, doprawić solą i pieprzem i odstawić na pół godziny.
Po 30 minutach odcisnąć z cukinii powstałą wodę i dodać do masy. Dodać parmezan i delikatnie wymieszać.

Rozgrzać olej na patelni, nakładać porcje na placki tak, żeby nie były za grube. Smażyć z obu stron po około 4 minuty.

Podawać z ketchupem premium Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz