bannerki

środa, 23 sierpnia 2017

Kanapka na ciepło z kurczakiem barbecue



Genialna propozycja - pyszna alternatywa dla hamburgerów. Sos barbecue Folwark nadaje doskonały, wędzony smak.


Składniki:
1 pierś z kurczaka
kilka plasterków ogórka, pomidora, czerwonej cebuli
duża ciabatta
olej
masło
sos barbecue Folwark

Wykonanie:

Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i zamarynować w sosie barbecue Folwark.

Ciabattę rozciąć w połowie (nie przekrajać do końca), posmarować od wewnątrz masłem i zapiec w piekarniku przez około 5 minut (aż bułka będzie chrupiąca)

W tym czasie usmażyć kurczaka na oleju. Nałożyć na upieczoną bułkę dodać warzywa.

Serwować ciepłe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz