bannerki

piątek, 25 sierpnia 2017

Cukinia zapiekana z boczkiem i oscypkiem


Boczek w połączeniu z sosem madziarów Folwark to najlepszy nośnik smaku. Doskonale sprawdza się na zapiekanej cukinii.


Składniki:
1 średnia podłużna cukinia
oscypek duży (tarty na dużych oczkach)
boczek parzony 100g
sos madziarów Folwark

Wykonanie:

boczek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. 


Cukinie umyć, pokroić w plastry, oprószyć solą z obu stron i odstawić na około 30 minut. Następnie osuszyć z powstałej wody. 

Skropić oliwą z obu stron. Na plastrach ułożyć boczek, posypać oscypkiem i zapiec w piekarniku przez około 12 minut.

Serwować ciepłe z sosem madziarów Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz