bannerki

poniedziałek, 3 lipca 2017

Sałatka z rukolą, fetą, prosciutto i sosem miodowo musztardowym




Prawdziwa eksplozja słono słodkich i pikantnych smaków. Całość dopełnia sos miodowo musztardowy na bazie musztardy sarepskiej Folwark.

Składniki:
2 garście rukoli
garść mięty
50 g prosciutto
150 g truskawek
100 g sera feta
oliwa z oliwek 2 łyżki
miód 1 łyżka
pieprz, sól do smaku
musztarda sarepska Folwark 4 łyżki

Wykonanie
przygotować sos miodowo musztardowy mieszając ze sobą oliwę, miód, musztardę sarepską Folwark i doprawiając pieprzem i solą.

Sałatę ułożyć na talerzu. Na niej posiekaną miętę, truskawki (przekrojone na pół), pokruszony ser feta, prosciutto pociętą w cienkie paseczki.

Całość polać sosem. Podawać schłodzone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz