bannerki

środa, 5 lipca 2017

Pomidor zapiekany z gorgonzolą podawany z sosem czosnkowym



Genialny dodatek do pieczywa. Zapiekany pomidor z gorgonzolą z dodatkiem sosu czosnkowego Folwark.

Składniki:
pomidor 1 szt.
gorgonzola 50 g
bazylia do dekoracji
sól, pieprz
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie

piekarnik nagrzewamy na około 200 stopni.

Pomidora myjemy i osuszamy. Odcinamy górną część (około ¼). Wydrążamy miąższ robiąc miejsce na ser gorgonzola. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na około 15 min.

Następnie usuwamy wodę z wydrążonego miejsca i wkładamy ser.

Zapiekamy około 5-7 minut. Zdobimy bazylią. Serwujemy ciepłe z sosem czosnkowym Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz