bannerki

piątek, 14 lipca 2017

Pieczona kukurydza



Słodka, soczysta i chrupiąca. 
Pieczona kukurydza podawana z sosami Folwark to znakomity pomysł na przekąskę.

Składniki
kukurydza kolba
oliwa do skropienia
sól, pieprz
sosy Folwark: sos barbecue Folwark, ketchup premium Folwark bądź sos czosnkowy Folwark

Wykonanie

Kukurydze obrać, namoczyć przez 20 minut w zimnej wodzie. 


Osuszyć, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i zawinąć w folię aluminiować.

Piekarnik nastawić na 200 stopni (funkcja grilla lub pieczenie góra/dół).

Przez około 15 minut piec kukurydzę zawiniętą w folię. Po 15 minutach odwinąć i dalej zapiekać kolejne 15 minut (po około 7 minutach kukurydzę można przewrócić).

Wyjąć z piekarnika. Podawać ciepłe. Koniecznie z sosami Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz