bannerki

środa, 26 lipca 2017

Jajecznica zapiekana na pomidorach


Doskonały pomysł na śniadanie. Idealne z sosem czosnkowym Folwark 

Składniki
pomidor – 1 duża sztuka
cebula – 1 średnia sztuka
10 dkg kiełbasy np. śląskiej
2 jajka
natka do posypania
olej
sól, pieprz
sos czosnkowy Folwark


Wykonanie

Pomidora sparzyć, pokroić w cieniutkie plasterki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć.

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć na dnie plastry pomidora, na nich podsmażoną cebulkę i kiełbasę. Na wierzch wbić jajka (mogą być roztrzepane). Posolić, popieprzyć i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut.

Serwować ciepłe z sosem czosnkowym Folwark i posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz