bannerki

poniedziałek, 17 lipca 2017

Czosnkowe szaszłyki z kalmarów


Delikatnie czosnkowe szaszłyki z kalmarów serwowane z sosem czosnkowym Folwark są znakomitą i lekką przekąską dla wszystkich wielbicieli owoców morza.

Składniki
kalmary krążki 400 g
oliwa z oliwek 20 ml
2 ząbki czosnku
natka pietruszki garść
sól, pieprz
sos czosnkowy Folwark
patyczki do szaszłyków

Wykonanie

Przygotować marynatę: wymieszać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem.

Kalmary umyć, osuszyć, zalać marynatą. Wstawić do lodówki na około 20 minut.

Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Nadziać kalmary na patyczki.

Piec w piekarniku około 10 minut. Podawać ciepłe z sosem czosnkowym Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz