bannerki

poniedziałek, 24 lipca 2017

Cukinia w cieście



Genialna, delikatna, w cieście. Znakomita z sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark 

Składniki:
cukinia – 1 średnia sztuka
200 g mąki
1/2 szklanki mleka
2 jajka
sól, pieprz
olej
sos madziarów Folwark , ketchup premium Folwark


Wykonanie

Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Posolić i odstawić na około 30 minut. Następnie wytrzeć ręcznikiem papierowym powstałą wodę i doprawić pieprzem.

Przygotować ciasto: wymieszać mąkę, jajko, mleko i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na około 15 minut.

Plastry cukinii maczać w cieście i smażyć na bardzo rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Podawać najlepiej ciepłe z sosem madziarów Folwark lub ketchupem premium Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz