bannerki

środa, 12 lipca 2017

Bruschetta z pieczoną papryką, karczochami i sosem czosnkowym



Genialna kanapka na ciepło z delikatnym sosem czosnkowym Folwark.

Składniki:
chleb żytni – 4 duże kromki
papryka czerwona 1 szt.
karczochy marynowane – kilka sztuk
natka pietruszki do dekoracji
oliwa
sól, pieprz kolorowy
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie

Piekarnik nagrzać do 200C.

Paprykę umyć, osuszyć wyjąć nasiona, delikatnie posmarować zewnętrzną część oliwą. Zapiec w piekarniku około 10 minut. Ostudzić, pokroić w paski.

Kromki pieczywa smarujemy obficie sosem czosnkowym Folwark. Ułożyć na nich paski papryki, pokrojone karczochy. Zapiec ponownie około 5-7 minut.

Wyjąć doprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.

Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz