bannerki

piątek, 7 lipca 2017

Bakłażan zapiekany z serem feta i miętą



Genialna zapiekanka. Koniecznie z sosem Madziarów Folwark, który doda słodyczy i pikanterii.

Składniki:
bakłażan 1 szt.
ser feta 100 g
mięta – garść
oliwa
sól, pieprz kolorowy
sos madziarów Folwark

Wykonanie

bakłażana myjemy, kroimy w 1 cm krążki, solimy i pieprzymy z każdej strony i odkładamy na około 30 min.

Piekarnik nagrzewamy do 200 C

Po około pół godziny plastry bakłażana wycieramy z powstałej wody i smażymy po około 2 minuty z każdej strony.

Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem feta i zapiekamy w piekarniku około 10 minut.

Posypujemy posiekaną miętą. Podajemy z sosem Madziarów Folwark. Serwujemy ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz