bannerki

środa, 14 czerwca 2017

Tacos z kurczakiem i sosem kebab gyros



Domowe tacos z kurczakiem i sosem kebab gyros ostry Folwark - lepsze od oryginału.


Składniki:
pojedyncza pierś z kurczaka
2 łyżki oleju
kilka pomidorków koktajlowych (żółtych, czerwonych)
1 większy ogórek gruntowy
sól, pieprz

olej
kilka muszelek tacos

sos kebab gyros Folwark
kilka listków mięty do dekoracji

Wykonanie:

Pierś z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić w większą kostkę, przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami sosu kebab gyros Folwark – odstawić do lodówki na 2 godziny. 

Ogórka pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać olej. Zamarynowane mięso smażyć przez kilka minut, aż się zarumieni z każdej strony.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Muszle nafaszerować mięsem ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 5 min. 
Po wyjęciu z piekarnika na każde tacos nałożyć kilka plasterków ogórka i kilka pomidorków. Polać ponownie sosem kebab gyros ostry Folwark, ozdobić listkami mięty.

 Podawać ciepłe.

wskazówki: dla miłośników łagodniejszych smaków proponujemy sos kebab gyros łagodny Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz