bannerki

piątek, 30 czerwca 2017

Placki ziemniaczane z dipem łososiowo miętowym



Klasyczne placki ziemniaczane z dodatkiem dipu na bazie dressingu 1000 wysp Folwark. Doskonałe połączenie

Składniki:
1 kg ziemniaków
3 łyżki mąki
1 jajko
1 średnia cebula

łosoś wędzony na zimno – opakowanie
mięta - garść
sól, pieprz do smaku
olej
dressing 1000 wysp Folwark

Wykonanie
Ziemniaki i cebulę obrać i zmiksować na jednolitą masę. Odsączyć z wody (odstawiając na sitku na pół godziny). Z powstałej wody wydzielić powstały osad i dodać do masy doprawiając ją jednocześnie solą i pieprzem do smaku. Dobrze rozgrzać olej na patelni i nakładając łyżką usmażyć placki.

Łososia i miętę drobno posiekać. Wymieszać z dressingiem 1000 wysp Folwark. Doprawić solą i pieprzem i podawać z plackami.

1 komentarz:

  1. placki z sosem z łososia to na prawdę ciekawy pomysł :) na pewno wypróbuję ! zapraszam do siebie :) http://zdrowoipysznienatalerzubykatarzynka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń