bannerki

piątek, 26 maja 2017

Tacos meksykańskie



Tacos. Genialny meksykański smak. Tacos z sosem salsa mexicana Folwark


Składniki:
mięso mielone wołowe 500 g
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1 czerwona papryka
1 puszka krojonych pomidorów
½ puszki czerwonej fasoli odsączonej z zalewy
20 dkg twardego żółtego sera – startego
6 muszelek tacos
olej 3 łyżki
sos salsa mexicana Folwark
przyprawy: sól, pieprz, papryka chili, kmin rzymski, kolendra


Wykonanie:

Cebulę, czosnek, papryczkę chili posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. 


W garnku rozgrzać olej, podsmażyć składniki kilka minut. Dodać mięso, dokładnie wymieszać aby nie było grudek i smażyć 4-5 min. 

Dodać pomidory, fasolę i kilka łyżek sosu salsa mexicana Folwark, smażyć 20 min od czasu do czasu mieszając aż odparuje woda i sos zgęstnieje. Doprawić do smaku mieszanką przypraw.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Farsz nałożyć w muszelki i posypać serem.

Piec 4 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz