bannerki

poniedziałek, 8 maja 2017

Roladki drobiowe z sosem kebab gyros


Proste, soczyste i aromatyczne roladki z sosem kebab gyros łagodny Folwark. Doskonałe na obiad.


Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
kilka suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki
½ papryki czerwonej pokrojonej w słupki
100g startego sera żółtego
1 jajko
mąka pszenna
kilka łyżek bułki tartej
sól, pieprz, słodka papryka
sos kebab gyros łagodny Folwark

Wykonanie:

Filety z kurczaka pokroić na 4 części i rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety.

Mięso przyprawić solą pieprzem i słodką papryką, z jednej strony posmarować sosem 
kebab gyros łagodny Folwark. W miseczce wymieszać paprykę, suszone pomidory i starty ser. Na każdy kotlet nałożyć porcję farszu i zwinąć go ja typowego devolay. Roladki panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej. Roladki smażyć na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz