bannerki

piątek, 12 maja 2017

Portobello zapiekane z serem, podawane z sosem madziarów



Przepyszne mięsiste pieczarki z aromatycznym serem, serwowane z pikantno słodkim pomidorowym sosem Madziarów Folwark.


Składniki
pieczarki portobello 4 szt.
ser gorgonzola 50 g
pomidory suszone 4 sztuki
sól, pieprz
olej
natka pietruszki do dekoracji
sos madziarów Folwark


Wykonanie

pieczarki obrać, usunąć nóżkę, umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć najpierw od wewnętrznej strony kilka minut (jeżeli pieczarki puszczą wodę, poczekać aż woda całkowicie odparuje). Przewrócić i smażyć jeszcze 3-4 min. Przewrócić z powrotem na stronę wewnętrzną, smażyć 2 min i odwrócić na kapelusz. 

Pieczarki doprawić solą i pieprzem, dodać drobno pokrojone suszone pomidory, pokruszony ser. Przykryć i dusić do czasu aż ser się rozpuści.

Zdjąć z patelni, udekorować posiekaną natką. Podawać z sosem madziarów Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz