Przepyszne mięsiste pieczarki z aromatycznym serem, serwowane z pikantno słodkim pomidorowym sosem Madziarów Folwark.
Składniki
pieczarki portobello 4 szt.
ser gorgonzola 50 g
pomidory suszone 4 sztuki
sól, pieprz
olej
natka pietruszki do dekoracji
sos madziarów Folwark
Wykonanie
pieczarki obrać, usunąć nóżkę, umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć najpierw od wewnętrznej strony kilka minut (jeżeli pieczarki puszczą wodę, poczekać aż woda całkowicie odparuje). Przewrócić i smażyć jeszcze 3-4 min. Przewrócić z powrotem na stronę wewnętrzną, smażyć 2 min i odwrócić na kapelusz.
Pieczarki doprawić solą i pieprzem, dodać drobno pokrojone suszone pomidory, pokruszony ser. Przykryć i dusić do czasu aż ser się rozpuści.
Zdjąć z patelni, udekorować posiekaną natką. Podawać z sosem madziarów Folwark.
Zdjąć z patelni, udekorować posiekaną natką. Podawać z sosem madziarów Folwark.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz