bannerki

środa, 24 maja 2017

Jajko sadzone na szparagach i pomidorach




Niesamowita fuzja smaków: delikatne jajko na warzywach doprawianych pikantnym sosem Madziarów Folwark


Składniki:
szparagi zielone ½ pęczka
pomidor malinowy 1 szt.
jajko 1 szt.
sól, pieprz
masło
sos Madziarów Folwark – 1 pełna łyżka, plus do podania


Wykonanie:

piekarnik nagrzać do 190 stopni.

Szparagi podgotować w osolonej wodzie przez około 7 minut. Ostudzić, pokroić w ukośne 1 cm kawałki. Pomidora pokroić w kosteczkę.

Pomidora i szparagi wymieszać ze sobą doprawiając solą, pieprzem i sosem Madziarów Folwark.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wysmarowanego masłem), wbić na całość jajko (delikatnie, żeby nie uszkodzić żółtka).


Zapiec w piekarniku przez około 15 minut aż jajko się zsiądzie.

Podawać ciepłe z dodatkową porcją sosu Madziarów Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz