bannerki

wtorek, 2 maja 2017

Grzanki czosnkowe



Doskonałe grzanki do zupy, sałatki. Idealnie smakują jako przekąska. Sos czosnkowy Folwark nadaje delikatnego charakterystycznego smaku.


Składniki:
bułki dwudniowe 2 większe szt.
sos czosnkowy Folwark ¼ szklanki
oliwa ¼ szklanki
sól, pieprz


Wykonanie:

Nastawić piekarnik na 180 stopni.


Oliwę wymieszać z sosem czosnkowym Folwark. Doprawić solą i pieprzem. 

Bułki pokroić w kostkę i wymieszać z przygotowanym sosem tak, żeby wszystkie kawałki były obtoczone.

Piec w piekarniku około 12 minut.

Można spożywać od razu ciepłe albo zamknąć w szczelnym naczyniu - do użycia przez kolejne kilka dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz