bannerki

środa, 26 kwietnia 2017

Pieczarki z farszem mięsnym


Szybka i przepyszna przekąska na spotkanie ze znajomymi. 
Sos kebab gyros ostry Folwark nadaje jej pikanterii.


Składniki:
pieczarki – 500g
salami – 150g
1 duża cebula
ser gouda - 50g
szczypiorek do ozdoby
sos kebab gyros ostry Folwark
olej
sól, pieprz

Wykonanie:

Piekarnik nastaw na 200 stopni. Pieczarki umyj, osusz, oddziel nóżki od kapeluszy.

Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę, dodaj drobno pokrojone salami i dalej chwilę podsmaż, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z sosem kebab gyros ostry Folwark, żeby składniki się połączyły w masę.

Kapelusze pieczarek delikatnie posmaruj olejem. Ułóż na papierze do pieczenie, wypełnij w ¾ farszem, posyp serem gouda i zapiec w piekarniku przez około 10-15 minut.

Wyjmij z piekarnika, polej ponownie sosem kebab gyros ostry Folwark, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

Serwuj ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz