bannerki

poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Łosoś faszerowany musem jajecznym, rukolą i świeżym ogórkiem


Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. W smaku wyjątkowa. Przekąska z musem jajecznym doprawianym remuladą duńską Folwark.


Składniki:
1 jajko (ugotowane na twardo)
szczypiorek (kilka łodyżek)
½ małej cebuli szalotki
łosoś wędzony (na zimno) – małe opakowanie
sałata rukola (kilka listków)
ogórek świeży
sól, pieprz
sos Remulada duńska Folwark


Wykonanie:

Jajka i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ogórka pokroić w cienkie słupki.

Jajka, cebulę, szczypiorek wymieszać z remuladą duńską Folwark i doprawić solą i pieprzem.
 Rozgnieść widelcem.

Na płacie łososia ułożyć kilka listków rukoli, cienką warstwę musu jajecznego i słupek ogórka.

Zwinąć w roladkę. Schłodzić.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz