bannerki

poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Naleśnik z grillowanym łososiem, mango i sosem teriyaki



Naleśniki z łososiem na słodko bo z sosem teriyaki Folwark.

Składniki:
naleśniki:
woda gazowana ¼ szklanki
woda niegazowana ¼ szklanki
mleko ½ szklanki
1 jajko
7 czubatych łyżek mąki
szczypta soli
olej sezamowy

1 małe mango
rukola garść
pomidory cherry
łosoś świeży 10 dag
sezam czarny
sos teriyaki Folwark

Wykonanie:

Wodę, mleko, jajko, mąkę, szczyptę soli oraz 3 łyżki oleju zmiksować i odstawić na 20 minut. Usmażyć naleśniki.

Mango obrać, pokroić w 1 cm plastry, łososia umyć, osuszyć doprawić solą i pieprzem.

Na patelni grillowej rozgrzać olej sezamowy i ugrillować z obu stron plastry mango. Następnie na tej samej patelni ugrillować z obu stron łososia.

Usmażonego naleśnika posmarować sosem teriyaki Folwark. Na jednej połowie ułożyć sałatę, mango, pomidorki cherry (pokrojone na ćwiartki) oraz obranego z ości, ugrillowanego łososia. Posypać sezamem. Przykryć druga połową naleśnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz