bannerki

piątek, 28 kwietnia 2017

Ciabatta na gorąco z serem camembert marynowanym w sosie teriyaki


Genialna kanapka na ciepło jest doskonałym pomysłem na śniadanie. 
Sos teriyaki Folwark wspaniale uzupełnia smak naturalnego sera camembert.


Składniki:
ser camembert 100g
ciabatta – 1 szt
pomidory koktajlowe 4 szt

kilka listków rukoli
olej sezamowy
sezam czarny
sos teriyaki Folwark

Wykonanie:

Piekarnik nastaw do 180 stopni. Ser przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj sosem teriyaki Folwark z obu stron i odstaw na min. pół godziny. Pomidory koktajlowe umyj, przekrój na połowę.

Ciabattę przekrój, skrop delikatnie wewnętrzną stronę olejem sezamowym. Ułóż ser camembert, na nim pomidory i wstaw do piekarnika na około 10 minut. Wyjmij udekoruj rukolą, posyp sezamem i serwuj – ciepłe.

Można podawać z dodatkową porcją sosu teriyaki Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz