bannerki

poniedziałek, 6 marca 2017

Smażone ziemniaki z jajkiem i boczkiem


Doskonały pomysł na szybki, prosty i przepyszny obiad. Koniecznie z sosami Folwark. Sos madziarów Folwark niezastąpiony.


Składniki (na 1 porcję):
2 ugotowane ziemniaki
kilka plasterków wędzonego boczku
jajko 1 szt
posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka
pieprz, sól
masło klarowane 1 łyżeczka
sos madziarów Folwark

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaku kroimy w talarki. 

Rozgrzewamy masło na patelni i układamy na niej talarki na przemian z boczkiem. Smażymy po kilka minut z każdej strony aż ziemniaki się zarumienią. 

Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i czekamy aż jajko się zetnie. 

Podajemy posypane natką pietruszki i polane sosem madziarów Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz