bannerki

piątek, 10 marca 2017

Rybne sajgonki


Danie obiadowe w kilka minut. Sardele otulone papierem ryżowym podawane z sosami Folwark. Sosem madziarów, sosem kebab gyros ostry lub kebab gyros łagodny.

Składniki:
sardele w zalewie olejowej – 1 słoik
papier ryżowy – 7 sztuk
olej
sosy Folwark wg uznania: sos madziarów, kebab gyros ostry, kebab gyros łagodny

Wykonanie:

sardele wyjąć z zalewy osuszyć.

Papier ryżowy namoczyć kilka sekund w zimnej wodzie, odsączyć i zawinąć nim sardele (analogiczne jak sajgonki). Odstawić.

Rozgrzać w rondlu olej. Smażyć na głębokim tłuszczu około 4 minut.

Podawać ciepłe z ulubionymi sosami Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz