bannerki

poniedziałek, 13 marca 2017

Kanapka mistrzów



Kanapka mistrzów bo z mistrzowskim sosem Folwark. Kebab gyros łagodny Folwark.


Składniki:
pierś z kurczaka 1 szt.
2 łyżki oliwy
1 duży ząbek czosnku (wyciśnięty przez praskę)
½ łyżeczki: soli i pieprzu
2 łyżki sosu kebab gyros łagodny Folwark
kilka kromek żytniego pieczywa
kilka plasterków ogórka, pomidora

Wykonanie:

Składniki na marynatę (oliwa, czosnek, przyprawy i sos) dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Pierś pokroić w kostkę. Zamarynować mięso i odstawić na około 0,5 godziny do lodówki. Wyjąć z lodówki i usmażyć na patelni.

Na pieczywie ułożyć pomidora, ogórka a na wierzchu usmażone mięso. Podawać ciepłe.

Wskazówki: kromki pieczywa można uprzednio podgrzać w piekarniku i na ciepłe wyłożyć wszystkie składniki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz