bannerki

środa, 29 marca 2017

Golonka barbecue wolno pieczona


Przepyszna, soczysta golonka marynowana sosem barbecue Folwark

Składniki:
golonka ok 1 kg
włoszczyzna
3 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
sól
łyżka oleju
sos barbecue Folwark

Wykonanie:

Golonkę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Wywar oczyszczamy z szumowin, dodajemy obraną włoszczyznę, ziele angielskie, listki laurowe i gotujemy na wolnym ogniu 45 min.

Wyjmujemy mięso z wywaru i dokładnie osuszamy. Golonkę doprawiamy z każdej strony solą i dokładnie, obficie smarujemy sosem barbecue Folwark. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Rozgrzewamy piekarnik do 130 stopni. Przekładamy golonkę do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 6 godzin. 

Podajemy z ciemnym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz