bannerki

poniedziałek, 27 marca 2017

Bułka z pieczarkami


Ciekawy przepis na wegetariańską zapiekankę. Delikatnego czosnkowego smaku dodaje sos czosnkowy Folwark.

Składniki:
pieczarki 250 g
1 mała cebula
olej
sól, pieprz
(opcjonalnie) parmezan
bułka
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie:

Pieczarki i cebulę obrać, pokroić z kostkę. 

Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki i smażyć aż cała woda powstała z pieczarek odparuje. Dodać sos czosnkowy Folwark, doprawić solą i pieprzem - wymieszać. 

Nastawić piekarnik na 180 stopni

Bułkę przekroić na pół i wydrążyć miąższ. W wydrążone miejsce włożyć farsz pieczarkowy (opcjonalnie można posypać parmezanem) i piec w piekarniku około 10 minut.

Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz