bannerki

środa, 1 lutego 2017

Serowe paluszki


Bardzo prosta w wykonaniu i ciekawa przekąska. Doskonała z sosami Folwark.

Składniki:
płat ciasta francuskiego
ser żółty 100g (w kawałku)
sól, pieprz
mleko
sosy Folwark

Wykonanie:

Nagrzać piekarnik do temperatury około 220 stopni.

Płat ciasta francuskiego posypać solą i pieprzem. Pokroić w paski (wzdłuż krótszego boku) o szerokości około 1 cm.

Ser żółty pokroić w paski 0,5 cm x 0,5 cm. Ułożyć na cieście francuskim, bardzo ściśle zawinąć i dobrze skleić (wtedy ser nie wypłynie). Wierzch posmarować mlekiem.

Piec w nagrzanym piekarniku około 10 minut.

Podawać ciepłe serwując z ulubionymi sosami Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz