bannerki

poniedziałek, 6 lutego 2017

Pasta z gotowanych warzyw


Przepyszna pasta na kanapki lub jako dip. Sos madziarów Folwark nadaje gotowanym warzywom pikantnej, pomidorowej nuty.


Składniki:
gotowane warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera
½ cebuli
prażona cebulka – do posypania
sos Madziarów Folwark
olej
sól, pieprz

Wykonanie:

cebulę drobno posiekać i podsmażyć aż się zarumieni. Połowę usmażonej cebuli zmiksować z gotowanymi warzywami. 

Dodać 2 czubate łyżki sosu Madziarów oraz pozostałą usmażoną cebulą. Wymieszać. 

Doprawić solą i pieprzem.

Podawać schłodzone na grzankach lub pieczywie posypując prażoną cebulką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz