bannerki

piątek, 17 lutego 2017

Kapelusze nadziewane tuńczykiem


Tuńczyk, ser i pieczarki z sosem pomidorowym smakują najlepiej. Szczególnie z sosem madziarów Folwark.


Składniki:
6 dużych pieczarek
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
½ średniej cebuli
kilka łyżek startego sera żółtego
1 łyżka oleju
masło
sól
pieprz
sos madziarów Folwark

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
 
Pieczarki myjemy, dokładnie osuszamy. Usuwamy trzonki a kapelusze obieramy. 
Obrane pieczarki smarujemy olejem. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle 5 min. Tuńczyka przekładamy do małej miski. Mieszamy z podsmażoną cebulą, sosem madziarów Folwark dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

Na blaszce układamy kapelusze, które faszerujemy masą rybną. Całość posypujemy startym serem.

Zapiekamy 15 min. Podajemy ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz