bannerki

poniedziałek, 27 lutego 2017

Cykoria po turecku



Delikatna cykoria idealnie komponuje się z intensywną w smaku sardelą doprawioną sosem kebab gyros łagodny Folwark


Składniki:
1 duża cykoria
2 ząbki czosnku
3 filety sardeli (z zalewy olejowej)
pieprz
oliwa
koperek (posiekany) – łyżeczka + do posypania
sos kebab gyros łagodny Folwark

Wykonanie:

cykorię podgotować we wrzątku około 8 minut. Wyjąć, osuszyć i przekroić na pół.

Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Filety z sardeli odsączyć, drobno posiekać. Czosnek, pokrojone filety oraz koperek wymieszać z sosem kebab gyros Folwark i doprawić pieprzem.

Na każdą połówkę cykorii nałożyć masę i posypać koperkiem.


Dla miłośników ostrych smaków proponujemy sos kebab gyros ostry Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz