bannerki

poniedziałek, 30 stycznia 2017

Chrupiące rolki z szynki


Ser, szynka, pieczarki to trio idealne. W towarzystwie sosów Folwark kebab gyros ostry lub kebab gyros łagodny są nie do pobicia.


Składniki:
szynka konserwowa (cienkie plasterki) 100g
pieczarki 200g
ser mozzarella 50g
cebula szalotka – 1 średnia sztuka
sos kebab gyros ostry lub sos kebab gyros łagodny
jajko
bułka tarta
olej
sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

Zarumienić cebulę na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki i podsmażyć do czasu aż woda (powstała z grzybów) wyparuje. Doprawić solą, pieprzem. Ostudzić.

Dodać ser mozzarella i wymieszać całość z sosem kebab gyros: w wersji łagodnej lub ostrej wg uznania.

Na plasterku szynki rozprowadzić farsz i ścisło zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej a następnie podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Podawać ciepłe serwując z sosem Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz