bannerki

poniedziałek, 9 stycznia 2017

Brukselka z chrupiącym boczkiem



Jeśli ktoś nie przepada za brukselką to z pewnością pokocha ją z chrupiącym boczkiem a wszystko doprawione musztardą sarepską Folwark oraz sosem pomidorowym sambal Folwark

Składniki:
20 dag brukselki
10 dag boczku
1 łyżeczka musztardy sarepskiej Folwark
1 łyżeczka masła
1/2 łyżeczka sosu pomidorowego sambal Folwark
szczypta czosnku granulowanego


Wykonanie:

Brukselkę umyć, obrać z wierzchnich liści i ugotować 5 min w osolonym wrzątku.

Ostudzić, osuszyć.

Na rozgrzana patelnie wrzucić pokrojony w kostkę boczek. Smażyć aż się zarumieni. Dodać masło, brukselkę i wszystkie przyprawy oraz sosy.
Smażyć około 3 minut.


Idealne jako dodatek do dań lub delikatna przekąska.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz