bannerki

środa, 14 grudnia 2016

Rollsy z kapusta i grzybami


Postne rollsy z kapustą i grzybami. Pikanterii dodaje sos kebab gyros ostry Folwark.


Składniki
kapusta kwaszona 30 dag.
grzyby suszone 4 duże sztuki
płaty ryżowe 5 sztuk
sól, pieprz
olej do smażenia
sos kebab gyros ostry Folwark

Wykonanie:

Farsz:
Grzyby suszone umyć, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę. 

Kapustę kwaszoną podgotować, dodać grzyby wraz wodą i dalej gotować do miękkości. Odcedzić. 

Ostudzić. Drobno posiekać. Doprawić sosem kebab gyros ostrym, solą i ew. jeszcze pieprzem.

Rollsy:
Płaty ryżowe namoczyć chwilę w zimnej wodzie. Nałożyć farsz, zawinąć. Odstawić.

Przygotowane rollsy smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Można podawać dodatkowo z ulubionymi sosami Folwark.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz