bannerki

środa, 30 listopada 2016

Pomidorowe borseto


Przepyszne pomidorowe francuskie bułeczki. Pikantne bo z sosem madziarów Folwark.

Składniki:
mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli, pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
sos Madziarów Folwark

Wykonanie:

Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.

Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem madziarów Folwark tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.

Ciasto francuskie pokroić w prostokąty. Na środku ułożyć farsz. Zawinąć. Ułożyć na papierze do pieczenia (w taki sposób aby miejsce gdzie ciasto jest sklejone było na spodzie). Wierzch naciąć ostrym nożem. Posypać pieprzem i wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200 st).

Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz