bannerki

środa, 14 września 2016

Rollsy wegetariańskie z jogurtowym dressingiem z ziołami


Idealna propozycja na przystawkę lub przekąskę. Warzywa z serem brie w papierze ryżowym. Idealnym dopełnieniem jest dressing jogurtowy z ziołami Folwark.


Składniki:
papier ryżowy – 10 szt.
sałata – 1 duża szt.
awokado – 1 szt.
ogórek świeży – 1 szt.
ser brie – 1 opakowanie (200 g)
woda (mocno schłodzona)
sezam czarny – do posypania
dressing jogurtowy z ziołami Folwark

Wykonanie:

Sałatę umyć osuszyć, odciąć grube końce. Obranego ogórka, awokado, ser brie pokroić w słupki.

W schłodzonej wodzie przez około 10-12 sekund namoczyć papier ryżowy. 

Na papierze ułożyć sałatę, na brzegu pasek awokado, sera i ogórka. Polać dressingiem jogurtowym z ziołami i ścisło zawinąć. 

Przekroić ostrym nożem na pół. Posypać sezamem.

Podawać schłodzone. 


****************************

Trzymając w lodówce najlepiej przykryć rollsy folią spożywczą, żeby nie wyschły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz