bannerki

piątek, 16 września 2016

Quritto z mięsem mielonym


Wyśmienite quritto z mięsem mielonym i serem cheddar. W połączeniu z sosem do pizzy Folwark stanowi sycącą i przepyszną kanapkę.


Składniki;:
20 dkg mielonego mięsa wieprzowego
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
20 dkg pieczarek startych na tarce na dużych oczkach
2 łyżki sosu do pizzy Folwark
sól, pieprz
olej
4 tortille
ser cheddar 100 g

Wykonanie:

Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, smażymy kilka minut. Dodajemy pieczarki, solimy i dusimy ok 10 min, aż odparuje woda. Dodajemy mięso, przyprawy i smażymy aż będzie gotowe. Dodajemy sos do pizzy i dokładnie mieszamy

Na połowie tortilli układamy farsz a na nim pokrojony w paski ser cheddar. Składamy tortille w połowie.

Rozgrzewamy grill elektryczny (średni ogień), smarujemy oliwą (góra, dół) i grillujemy przez około 3 minuty (aż się zarumienią). Kroimy na mniejsze części.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz