bannerki

piątek, 5 sierpnia 2016

Udka po japońsku - w sosie teriyaki


Zaledwie trzy składniki wystarczą na pyszny obiad: udka, cebula i sos teriyaki Folwark

Składniki:
300 g udek z kurczaka (bez skóry)
1 mała cebula
sos sojowy 10 ml
sos teriyaki Folwark
1 łyżka oleju
opcjonalnie sezam biały (do posypania)

Wykonanie:

Udka umyć, oczyścić, oddzielić od kości, pociąć na kawałki. Wymieszać w niewielkiej ilości sosu sojowego, odstawić.

Cebulę pokroić w cienkie piórka.

W woku podsmażyć cebule, jak się zarumieni delikatnie dodać kurczaka, wymieszać. Smażyć chwilę, dodać sos teriyaki (wg uznania) i dalej smażyć około 10 minut.

Podawać z ryżem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz