bannerki

poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Brokuł pod ziołowo serowym beszamelem


Brokuł zapieczony pod oryginalnym beszamelem. Wyjątkowy smak nadają zioła, które są w dressingu jogurtowym Folwark.

Składniki:
brokuł – 1 średnia szt.
masło – 1 łyżka
mąka – 1 łyżka
parmezan – 2 czubate łyżki
dressing jogurtowy z ziołami Folwark – ½ szklanki

Wykonanie:

Brokuł umyć, zblanszować. Rozpuścić masło w rondelku, dodać dressing jogurtowy z ziołami Folwark, wymieszać. Następnie dodać mąkę i ponownie wymieszać. Całość połączyć z parmezanem.

Brokuł ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać sosem i piec w piekarniku około 30 minut (aż sos się zapiecze a brokuł będzie miękki).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz