bannerki

poniedziałek, 4 lipca 2016

Pomidory zapiekane z tymiankiem i porem


Zapiekane pomidory z tymiankiem i porem podawane z dressingiem jogurtowym z ziołami Folwark stanowią doskonały dodatek do dań, przekąskę lub przystawkę.

Składniki:
pomidor (duży) – 1 szt.
por - 3 cm kawałek
tymianek świeży – mała gałązka
ser mozarella - łyżka
dressing jogurtowy z ziołami Folwark
sól, pieprz
oliwa

Wykonanie:

piekarnik nagrzać do 180 st.

Pomidora pokroić w 1 cm plastry. Pora pokroić w cienkie krążki, zanurzyć w oliwie. W naczyniu do pieczenie ułożyć na dnie pomidora, na nim pora i tymianek. Skropić wszystko oliwą. Piec w piekarniku przez około 25 minut. Posypać mozarellą i zapiekać kolejne 5 minut (aż ser się delikatnie rozpuści). Podawać na ciepło lub zimno z dressingiem jogurtowym z ziołami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz