bannerki

środa, 15 czerwca 2016

Rollsy z gruszką, serem pleśniowym i sosem teriyaki


Wyśmienite jako przekąska i deser. Sos teriyaki Folwark wspaniale komponuje się z gruszką i serem pleśniowym.

Składniki:
papier ryżowy – 10 szt
mielone migdały - małe opakowanie
gruszka – 1 duża
ser pleśniowy - 250g
rukola - pół opakowania
sos teriyaki

Wykonanie:

Rukolę umyć, osuszyć. Gruszkę obrać ze skórki i pokroić w 1 cm paski. Ser pokroić w 1 cm paski.
Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie. 
Na papier (około 1,5 cm od brzegu) ułożyć kolejno: rukolę, gruszkę, polać sosem teriyaki, mielone migdały, ser, ponownie rukolę). 
Zawinąć ścisło w rulony (zawijamy dwa razy wzdłuż zawartości, następnie zawijamy do środka boki i dalej zawijamy). Schłodzić w lodówce. Przed podaniem polać ponownie sosem teriyaki oraz posypać migdałami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz