bannerki

środa, 1 czerwca 2016

Kaszanka w pieczonej papryce


Oryginalne podanie kaszanki, która idealnie komponuje się z remulada duńską Folwark lub majonezem kremowym.

Składniki:
duża czerwona papryka 1 szt.
2 kawałki kaszanki
½ szt. białej cebuli drobno posiekanej
sól, pieprz
20 g startego sera mozzarella
łyżka masła
sos: remulada duńska lub majonez kremowy

Wykonanie:

Rozgrzewamy masło w rondelku i smażymy cebulą przez 5 min, odstawiamy.
Paprykę kroimy na pół, wyciągamy głąb, dokładnie myjemy. Przyprawiamy z wierzchu solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i wstawiamy do rozgrzanego do 180 C piekarnika na 15 min. Wyjmujemy.
W między czasie kaszankę mieszamy z cebulą. I dokładnie wypełniamy połówki papryki. Wierzch posypujemy startym serem.
Wkładamy ponownie do piekarnika na 15 min. Całość traktujemy remuladą duńską lub majonezem kremowym wg uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz